Stamgroepen

Wij geloven dat kinderen veel van elkaar kunnen leren omdat ze allemaal uniek zijn. Daarom werken wij met stamgroepen die bestaan uit drie jaargroepen. Zo leren de kinderen in een omgeving waarin ze kunnen leren, werken en leven.

In een stamgroep van de onderbouw zitten kinderen van groep 1 en 2. De middenbouw bestaat uit groepen 3, 4 en 5 en de bovenbouw uit groepen 6, 7 en 8. Elke stamgroep heeft vier à vijf kinderen van verschillende leeftijden die samen aan dezelfde tafel werken. Dit zorgt voor een gevarieerde inbreng en de kinderen leren van elkaar en helpen elkaar.

Iedere stamgroep heeft een eigen groepsruimte, het stamgroepslokaal, die samen met de kinderen wordt ingericht en beheerd. Dit helpt hen verantwoordelijkheid te ontwikkelen voor hun omgeving.

Naast de stamgroepen hebben we ook clusters, waarbij kinderen van verschillende stamgroepen samenwerken. Hierdoor kunnen kinderen van groep 1 iets leren van kinderen uit groep 4 of 8 en andersom. Als je meer wilt weten over wat er gebeurt in de verschillende stamgroepen, klik dan op een van de onderstaande bouwen.