OnderWIJStuin

Onze school beschikt over een zeer ruime tuin van ruim 600m3.

Het doel van de tuin is drieledig op de bovenste helft wordt er door de kinderen van de middenbouw door het jaar heen getuinierd. Dit gebeurt onder begeleiding van ouders. De gewassen die verbouwd worden worden na de oogst gebruikt om er heerlijke maaltijden van te bereiden ook hebben we twee keer per jaar een oogstfeest in de tuin. Diverse producten uit de hele tuin worden dan door de kinderen verkocht. Met de opbrengst hiervan kan er weer wat nieuws in de tuin komen.

Het onderste gedeelte is bezaaid met diverse gewassen op thema zoals fruitbomen en struiken, een kruidengedeelte, wilde planten, etc. Ook zijn er twee vijvers met kikkers en salamanders.

Ook op dit gedeelte staat een ruime bijenstal waarin door een imker een aatal duizend bijen gehouden worden. De honing hiervan wordt regelmatig verkocht.

Achterin is een ruime wei met een stal en ren waar drie geiten en drie kippen worden gehouden. De dieren worden met veel liefde verzorgd door de kinderen.

In de zomermaanden mogen de kinderen in de grote pauze met diverse materialen ontdekkingen in de tuin doen.

Een aantal keer per jaar (op vrijdagen van 1300-1500 uur en/of zaterdagen van 10.00 uur) wordt er groot onderhoud aan de tuin gepleegd. Dit doen we samen met ouders en kinderen. Voor deze hulp kunnen we altijd extra mensen gebruiken. Zin om mee te doen? Stuur een mail naar onderwijstuin.heijenooordschool@floresonderwijs.nl

Wij vind het belangrijk dat de kinderen veel in aanraking komen met de natuur want immers: Wijsheid leidt tot verwondering (Socrates)