Stel cookie voorkeur in

OnderWIJStuin

Verwonderen

De onderWIJStuin is een tuin (ruim 600 m²) waar kinderen, door zich te verwonderen, worden uitgedaagd tot leren. Kinderen mogen de tuin op eigen initiatief bezoeken. Ontdekken, observeren, genieten en tot rust komen. De tuin is rijkelijk voorzien van informatieborden zodat kinderen op humorvolle wijze geprikkeld worden tot verdieping. 
 

Ontdekken

In de onderWIJStuin verbouwen de 5e jaars verschillende soorten gewassen verdeeld over de percelen. Zoals knol- en bolgewassen, bladgewassen, fruit- en vruchtgewassen, bloemen en kruiden. Er is vooral gekozen voor vergeten gewassen zodat er nog veel te ontdekken en te experimenteren is.

Verbazen

De onderWIJStuin bestaat verder uit verschillende begroeiingen zoals een vijver, velden met zomerbloemen, (medicinale- en keuken) kruiden, fruitbeplanting, rotsplanten, etc. De beplanting richt zich vooral op het verbazen. 

Ken je bijvoorbeeld de limonadeplant, de colaplant, de zakdoekjesboom, de koekjesboom of de nashi-peer? Naast deze planten hebben we ook drie geiten en zeven bijenvolkeren. Zo krijgen kinderen een rijk aanbod te zien aan verschillende soorten biotopen. 

De borden in de tuin zijn geïllustreerd door Natalie Kuypers.

 


Verzorgen

In de tuin wonen drie geiten, wat kippen en er worden bijen gehouden. Verder leven er natuurlijk verschillende insecten en is er een heuse insectenflat. Kinderen die het leuk vinden, verzorgen de geitjes en de kippen. Eten geven, hokken schoonmaken en natuurlijk veel aaien en knuffelen. 

 

 

 

'Wijsheid begint met verwondering'

 

Enkele zaterdagen per jaar werken we vanaf 10-12.00 uur samen met ouders in de  OnderWIJStuin!
 Kom je ook helpen?

​Breng gezellig je kind mee.

 

Opgeven of informatie?