Pleinwacht

Continurooster

Onze school heeft een continu-rooster. Alle kinderen blijven tussen de middag op school. Ze eten in hun eigen groep en hebben daarna een half uur pauze. Deze vorm van 'overblijven' maakt een wezenlijk onderdeel uit van het Jenaplanonderwijs. In de pauze spelen de kinderen buiten op het plein, het veld of in het survivalbosje.

Ook de stamgroepsleiding heeft een half uur pauze. Het toezicht tijdens de pauze word daarom verzorgd door 7 pleinwachten, 2 personen uit het schoolteam en 5 ouders.

Vergoeding

De betrokkenheid van pleinwachtouders is groot en wordt als zeer positief ervaren. Het voordeel is dat dat de overblijfskosten laag zijn, per kind maar € 12,50 per jaar. Van dat geld wordt een vergoeding van € 6,- per pleinwachtbeurt betaald aan de pleinwachtouders.

Een pleinwacht aan het woord

Een van de ouders die nu pleinwacht loopt is Annegien Slager: ''Even een break in de dag, lekker naar buiten met de kinderen, of het nu veters strikken en bolletjes aaien op het kleuterplein is of kijken naar een fanatiek potje voetbal op het veld, kikkertjes bekijken in de vijver van de onderWIJStuin ... het is altijd leuk om even een half uurtje op school te zijn in de pauze. Nog even wat knuffels uitdelen en dan de kinderen weer de klas in. Kleine moeite, groot plezier!"

Wil je ook pleinwacht lopen? Neem dan contact op met Lucienne (lucienne@heijenoordschool.nl)

'Ik was heel hard gevallen op mijn knie. De pleinwacht zag het en toen gingen we naar binnen en toen kreeg ik een mooie oranje pleister.'