Jenaparlement

Het Jenaparlement is een maandelijks overleg tussen de directie en afgevaardigden van de kinderen uit iedere midden- en bovenbouwstamgroep.

Tijdens dit overleg worden actuele zaken besproken die uit de stamgroepen komen, of door de directie ingebracht worden.Je kunt denken aan: het leefklimaat in de school, gezonde traktaties, buitenspel-regels, pestgedrag en protocol, optimaliseren van de educatieve onderWIJStuin, survivalbos, ict-gebruik in de stamgroepen en nog veel meer.

Kinderen worden zich bewust dat zij medeverantwoordelijk zijn en een eigen inbreng hebben. Ze ervaren dat hun stem belangrijk is en telt.

Jenaparlement 2016-2017 • Eline Slager (Jacqueline/Manna), Mingus Maltha (Angelique) en Steffie Torremans (Christian)
Sterre Hengeveld (Manna/Judith), Josephine Vriesema (Paula), Simon Zevenhuizen (Anke S/Jesse) en Stef Plönes (Anke L/Jacqueline), Jette Blom (Dennis) en kat Smurf

'Onze klas had het idee om nieuwe speeltoestellen te kopen van geld dat we hadden opgehaald met de sponsorloop. Ik heb dat in het Jenaparlement gezegd en toen is dat ook gebeurd.'