Kamp bovenbouw

Op de fiets

In 1969 werd het eerste 'Heijenoordkamp' gehouden. Aan het begin van ieder schooljaar vertrekken de bovenbouw groepen op de fiets naar Otterlo, begeleid door fiets-ouders, kamp-ouders, kook-ouders en stamgroepsleiders.

In een tent

De kinderen zetten, aangekomen na een mooie fietstocht over de hei, hun eigen tent op. De 6e, 7e en 8e jaars leren elkaar tijdens deze dagen op een leuke manier kennen en ervaren hoe het is om te kamperen in de natuur. Slapen in kleine tentjes, wassen in de douchegebouwen, corvee, met zijn allen ontbijten, lunchen en avondeten.

Genieten en beleven

Samen wedstrijdjes bergafwaarts hardlopen van een enorme zandheuvel, zwemmen in natuurwater of het zwembad, bosspellen en verkleedpartijen. Kringgesprekken met je stamgroep, spelletjes bij de tent, een leuke keuzecursus van een groepsleider of ouder. Op de bonte-avond wordt er gefeest en de ouderact is een avond waarop ouders en oud-leerlingen verschillende acts neerzetten, waar de kinderen stil van worden. Kortom een prachtige ervaring waar de kinderen jaren later nog over zullen vertellen.

'Ik ging samen met mijn vriend het hardst van de zandheuvel af.'
'Op de bonte avond heb ik voor het eerst geschuifeld'

'Zwemmen met zijn allen was het leukst.'

'We kregen elke dag zo'n lekker eten. Ik heb nog nooit zo veel en lekker gegeten.'