Kinderopvang

Opvang van kinderen in de leeftijd van 2 tot 4 jaar

Peuterspeelzaal Karbonkel

Vanaf het  schooljaar 2017-2018 start de peuterspeelzaal Karbonkel met een filiaal in de Heijenoordschool. Onze Jenaplanvisie en die van deze antroposofisch getinte peuterspeelzaal hebben veel raakvlakken als het gaat om de ontwikkeling van kinderen.

De peuter zet zijn eerste stapjes naar bewustwording van zichzelf en naar zijn/haar relatie met de buitenwereld. Het kind gaat 'Ik' zeggen en is langzamerhand in staat om relaties aan te gaan met andere kinderen. Wij bieden de kinderen een veilige en rustige omgeving waar hun een ruime “oefensituatie” aangeboden wordt met veel ritme en regelmaat, maar ook de nodige afwisseling

De Karbonkel biedt aan alle kinderen, tussen de 2 en 4 jaar, een fijne plek om te spelen; een plek waar het kind andere kinderen kan ontmoeten en waar het zich in vrijheid kan en mag ontwikkelen. De groepen bestaan uit 13-14 kinderen per ochtend/middag.

Ga naar de website

Peuterspeelzaal De Calluna

De Calluna is gevestigd in het speeltuin- annex wijkgebouw de Calluna. Het gebouw wordt ook door de kinderopvangaanbieder Partou gebruikt voor buitenschoolse opvang en door de wijk- en speeltuinvereniging voor allerlei wijkactiviteiten. De ligging van de Calluna, aan de rand van de wijk Heijenoord en vlak bij de wijk Lombok, is gezien de buitenspeelmogelijkheden uniek.

De Calluna is op een aantal vaste dagdelen per week open. Het aantal dagdelen dat het peutercentrum open is is onder andere afhankelijk van de vraag en/of de mogelijkheden die de accommodatie biedt. In de loop van een schooljaar kan dit aantal wijzigen.

Opvang van kinderen in de leeftijd van 4 tot 13 jaar

De Heijenoordschool heeft een samenwerkingsverband met de SKAR en Partou voor de buitenschoolse opvang (BSO). De kinderen die aangemeld zijn voor de BSO verzamelen zich na schooltijd in het Blikken Theater van het hoofdgebouw (H1O) of in het speellokaal van de sublocatie (H2O) Vanaf hier worden zij meegenomen door de verantwoordelijke begeleiders van beide instellingen.

Opgeven van je kind voor de BSO doe je rechtstreeks bij SKAR of Partou.

BSO Heksenbos SKAR

Na schooltijd breekt het moment aan om van vrije tijd te genieten. Het ene kind is moe en wil het liefst alleen zijn, de ander bruist van de energie. Daar waar de locatie van de buitenschoolse opvang het toelaat, wordt het specifieke aanbod voor kinderen van 4 tot 7 jaar en kinderen van 7 tot 13 jaar gecreëerd. Hiermee kan worden ingespeeld op de behoeften van de kinderen. Buitenschoolse opvang is een ander woord voor vrije tijd. En vrije tijd is leuk!

In Arnhem Noord bieden we naschoolse opvang op locatie Heksenbos. Deze BSO locatie is gevestigd in de Heijenoordschool in schoolgebouw H2O.

BSO Heksenbos is een kleine kinderopvang locatie voor kinderen in de leeftijd van 4 - 8 jaar. Op Heksenbos hebben ze een ruimte met allemaal verschillende hoeken. Ze kunnen gebruik maken van de tuin van school en van de tuin tussen Heksenbos en Houtveste. Deze laatste is een natuurbelevingstuin. Naast een fietspad, een zandbak en verschillende speeltoestellen, vinden de kinderen hier een grote trampoline en een pannaveldje .

BSO Partou

In devruimte in buurthuis de Calluna vangen ze je kind buiten schooltijd op. Hier kan je kind heerlijk spelen in de binnenspeelruimte of koken in de keuken. Buiten is meer dan genoeg ruimte voor sport en spel: zwieren aan de kabelbaan, een driepunter scoren op het basketbalveld of speuren in het bos!

Daarnaast zitten ze ook  heel bijzonder in een blokhut. Dat past goed bij de bosrijke omgeving waarin ze gevestigd zijn. Ze hebben dan ook veel aandacht voor de natuur. Als ze niet buiten zijn doen ze binnen leuke dingen, zoals koken, timmeren en zagen, dansen en zingen, tekenen en knutselen.

'Na school ga ik naar het speellokaal en dan komen ze ons ophalen. We lopen dan samen naar de BSO.'